fbpx

TikTok

Wat is TikTok – Waarom is TikTok zo belangrijk – TikTok Handleiding

Wat is TikTok

TikTok, een van de nieuwste social media platformen die er op het moment bestaat. TikTok is een chinees bedrijf en heeft begin 2020 de Amerikaanse en Europese telefoons verovert. Het is een groot succes onder vooral              
jongeren (12-20). Maar wat is het precies; Op TikTok kun je jezelf film terwijl je aan het dansen/zingen bent of een grappige sketch opnemen, in tegenstelling tot Facebook en Instagram waar het meer om de foto’s gaat, draait TikTok echt om de video’s. De filmpjes duren tussen de 10 en 200 seconden. WAAROM IS TIKTOK IDEAAL VOOR UW BEDRIJF: Het unieke aan TikTok is “het algoritme” je kunt veel makkelijker viraal gaan dan op elke andere social media app. TikTok is een speler die je zeker niet moet onderschatten als bedrijf zijnde. Misschien is het wat uit je comfortzone, maar geloof me, TikTok, gaat zomaar eens “het” verschil kunnen maken voor uw bedrijf.

 

Als de versie van jou van 5 jaar geleden jou nu zou zien, zou die dan trots op je zijn?

Als je wilt meespelen in 2021 dan moet je een online strategie hebben en actief zijn op social media.

WAAROM IS SOCIAL MEDIA ZO BELANGRIJK

Ik hoor u al denken, maar waarom is social media nu zo belangrijk en hoe gaat mij dat meer geld opleveren. Want laten we eerlijk zijn, meer geld, meer omzet en meer winst zijn altijd (een van)de grootste doelsteling(en). Met social media kunt u vier hele belangrijke dingen doen, die veel geld kunnen opleveren, die anders een stuk moeilijker waren.

 1. Rechtstreeks met de klant praten
  Door middel van DM’s heb ik persoonlijk als jonge jongen van 18, met bedrijfsdirecteuren gesproken van grote namen in Nederland. Dat lukt je niet zomaar en op geen enkele andere manier dan via social media.  

  “Ik stelde een vraag en kreeg direct antwoord van de hoogste baas van …… in Nederland.” Dat is fantastisch! Ik zou geen andere/betere manier weten, waarop ik toen der tijd(een jongen van 18) de aandacht/tijd had kunnen krijgen en waarop ik direct  in contact had kunnen komen met de directeur van grote ondernemingen.
 2. Content delen(boodschap overbrengen)
  Social media is by far de makkelijkste manier, om de ideeën van uw bedrijf en de maatschappelijke standpunten naar voren te brengen. We moeten er naartoe dat als ik(een neutrale klant) op uw website of een van uw social media kanalen kijk, ik gelijk zie wat de vibe en de missie van het bedrijf zijn. Het voordeel van social media is dat u uw standpunt/missie/doelstelling doormiddel van content op social media erg makkelijk naar uw publiek/(mogelijke)klanten kunnen overbrengen, zonder dure tv-reclames of magazine-advertenties ervoor af te moeten sluiten. Puur door het maken van unieke content, kunt u laten zien wie u bent en waar uw bedrijf voor staat.
 3. Vertrouwen opbouwen
  Social media is de “ideale” plek om het vertrouwen bij uw (mogelijke) klanten op te bouwen. Hoe meer u voorbij komt op hun telefoons, tablets of computers, hoe meer affiniteit mensen vaak onbewust met een bepaald merk krijgen. Hoe vaak heeft u wel eens moeten kiezen tussen 2 of meer verschillende producten? En u koos voor die ene die u op tv gezien had, omdat dat vertrouwelijker en bekender voelden. Met social media kunt u ook nog eens heel goedkoop uw boodschap overbrengen. Oftewel, het creëren van een band met uw (mogelijke)klanten is erg belangrijk voor uw bedrijf.
 4. Naamsbekendheid
  Social media is de makkelijkste manier om de naambekendheid van uw bedrijf te vergroten. Het is niet alleen de makkelijkste, maar ook nog eens de goedkoopste. Vergeet niet dat elke post van u door uzelf GRATIS reclame is. Als wij doormiddel van contentmarketing ervoor kunnen zorgen dat andere mensen/onze volgers/onze klanten …. gerelateerde content delen op hun verhaal, of social media pagina’s dan is dat GRATIS naamsbekendheid. Heel belangrijk is om te weten, dat onze volgers ook volgers hebben, de een wat meer dan de ander. STEL: We hebben 500 volgers, dan is ons bereik niet 500 volgers maar kan dat uitlopen tot wel duizenden mits mensen ons benoemen op hun accounts. Dat moeten we zien te bereiken middels contentmarketing. Het groeien van de naamsbekendheid op social media is sowieso de makkelijkste manier EN het is ook nog eens de goedkoopste.

TikTok-Handleiding

Olivacce media is bezig met het ontwikkelen van een TikTok-Handleiding voor bedrijven, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe Tik-Tok werkt, waarom het voor jou bedrijf zo belangrijk is en hoe u het zelf kunt inzetten om uw bedrijf te laten groeien.

Olivacce Media