fbpx
Olivacce Media blog waarom is social media belangrijk

Waarom Moet U Uw Bedrijfsdoelen Afstemmen Op Uw Online-Marketing-Doelen?

 Een van de eerste dingen die we doen bij Olivacce Media als we met u bouwen aan een strategie dan is dat het afstemmen van uw bedrijfsdoelen op uw online-doelen. De online marketing wereld is zo ongelofelijk groot, dat we onze strategie moeten aanpassen aan onze (bedrijfs)doelen, anders kunnen we verdwaald raken in het grote online bos en dan kunnen alle informatie en mogelijkheden een grote vage vlek worden. Als je weet wat je wilt bereiken, dan ben je beter in staat, om op het juiste moment, de juiste beslissingen te nemen.

Hier een dagelijks voorbeeld, om dit iets duidelijker te maken:


Vb: Stel ons doel is leniger worden, en we gaan vervolgens alleen maar cardio doen, dan worden wij over het algemeen wel fitter, alleen het breng ons niet dichter bij het doel(leniger worden).

Hoe Stemmen We De Online Marketingdoelen Af Op Onze Bedrijfsdoelen?

Stap 1

Definiëren heldere bedrijfsdoelen, zoals de omzet met 10% verhogen of 300 nieuwe klanten binnenhalen.

Stap 2

Definiëren heldere online-marketing-doelen: wat wil je bereiken door online actief te zijn? (bijvoorbeeld meer verkopen, meer mensen voor je e-mail-marketing lijst of betere naamsbekendheid en merkherkenning)

Stap 3

Waar staat het bedrijf voor? Wat is de missie? Wat is er belangrijk voor uw bedrijf? (bijvoorbeeld ‘fairtrade’ of milieubescherming)

Stap 4

Wat onderscheidt uw bedrijf van de concurrentie? Wat is de “saus” van uw bedrijf? (bijvoorbeeld klantenservice, adviesprijs of kwaliteit) Wat wordt ons (USP) Unique Selling Point?

Stap 5

Vervolgens stellen we dan doelen op voor de online-marketing die bijdrage aan het bereiken van uw bedrijfsdoelen, zodat uw online aanwezigheid direct aanslaat op uw offline resultaten.

Uw Eigen Online-Marketing-Doelen Afgesteld Op Uw Bedrijfsdoelen?

Olivacce media regelt het!

Druk op de knop om contact met ons op te nemen, als u on mailt met “TOPSPORT” in de titel, dan krijgt u 25% korting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *